OPPDATERT: Ny dato for skolering! Vil du representere oss?

Forfatter
Stian Johansen
Publisert dato

Har du vokst opp med foreldre med rusproblemer, og ønsker å bruke dine erfaringer til å gjøre forholdene bedre for andre?

Vil du bidra til å påvirke fagfolk, tjenester og politikere, slik at situasjonen til barn som har foreldre med rusproblemer blir bedre? Å være brukerrepresentant gir deg nettopp den muligheten!

Vi søker deg som:

  • Har eller har hatt foreldre med rusproblemer
  • Gjerne har erfaring med ulike tjenester innenfor helse/velferd (feks. Barnevern, BUP, psykisk helsevern)
  • Helst er mellom 18 og 30 år
  • Har engasjement, tid og lyst til å være brukerrepresentant
  • Gjerne bor i andre fylker enn Oslo (men vi trenger flere representanter i Oslo også)

Vi blir ofte invitert til steder hvor vi kan påvirke gjennom for eksempel foredrag, råd og utvalg, referansegrupper, skriftlige innspill og mye mer. Som brukerrepresentant vil du få mulighet til å bidra i dette arbeidet. Mye av det foregår på dagtid, når tjenestene har vanlig åpent, så det er viktig at du vet du har mulighet til å bidra på dagtid fra tid til annen. Å være brukerrepresentant er et frivillig verv, men du får betalt når du gjør oppdrag for oss (for eksempel foredrag eller representant i råd og utvalg). [MS1]

Selv om dine egne erfaringer er viktige i rollen, er det også viktig at du kan representere noe mer enn bare deg selv. Derfor vil du få opplæring, veiledning og være en del av et fellesskap med andre brukerrepresentanter i organisasjonen. Du har hele organisasjonen i ryggen!

Vi arrangerer opplæring for nye brukerrepresentanter 13.–14. januar, i Stavanger! Ønsker du å delta eller har flere spørsmål, kan du ta kontakt med Marius.

E-post: marius@barnavrus.no