Er du over 18 år og vil teste ut vårt nye digitale tilbud?

Forfatter
Håkon Lexberg
Publisert dato

Illustrasjonsfoto: Håkon Lexberg

For første gang skal vi tilby videosamtaler til deg som vil ha noen å snakke med. Men før vi offisielt lanserer tilbudet trenger vi noen som ønsker å hjelpe oss litt i selve testfasen.

Aller først, så regner jeg med at du som har klikket deg inn på denne saken har en del spørsmål. Hvordan vil dette foregå? Hva innebærer egentlig en videosamtale? Hvem er dette for?

Vi skal i alle fall prøve så godt vi kan å gi deg noen svar.

For det første vet vi etter mange års erfaring at det hjelper å snakke med noen som forstår hvordan du har det, og gjerne har opplevd noe av det samme som deg. Derfor har alle personene du får snakke med hos oss egenerfaring når det kommer til å vokse opp med rus.

Ved å tilby videosamtaler vil vi gi deg en fast samtalepartner uten at det skal koste deg en eneste krone. Du vil få inntil fem samtaler som vil foregå over en periode på noen få uker. Sammen kommer dere fram til noen konkrete datoer og tidspunkter som passer for dere begge.

Ulike historier, men like følelser

For å benytte deg av dette tilbudet må du være over 18 år og ha tilgang til enten en datamaskin, et nettbrett, en mobil eller noe annet som har både kamera og mikrofon.

I motsetning til på chatten vår, så er du altså ikke helt anonym hvis du velger å benytte deg av dette tilbudet. Likevel er det viktig for oss å få fram at det kun er deg og personen du prater med som får vite hva du deler, og personen du deler det med har sannsynligvis opplevd en del av de samme tingene som deg selv.

Vi har valgt å kalle personen du får prate med for en likeperson, i og med at vi tror at dere på en del områder er ganske like. Dere kan riktignok bo på ulike steder, ha ulik alder og ha opplevd mye forskjellig. Samtidig tror vi at dere deler en del følelser, opplevelser og erfaringer om hvordan det er å vokse opp med rus.

Trygt å dele

Vi ønsker først og fremst at dette skal være en trygg plass hvor du kan prate med noen som virkelig forstår deg. Derfor er det også fint at du selv har et ønske om å dele egne erfaringer i møte med vår likeperson.

Vi vil også påpeke at dette ikke er et behandlingstilbud, og at likepersonene du får snakke med er frivillige som stiller opp på sin egen fritid.

Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å teste ut? Før vi lanserer tilbudet helt offisielt trenger likepersonene våre å øve seg litt på å ha noen samtaler. Det er der vi trenger din hjelp.

Etter at du har lagt inn litt info om deg selv vil vi prøve å finne en likeperson vi tror kan passe fint for deg å snakke med, og du blir kontaktet i løpet av sju virkedager.

For å gjøre rammene for samtalen så trygge som mulig, bruker vi forresten samme program med sikker innlogging som både psykologer og en rekke andre helsetjenester.

PS: Gjennom testperioden vil likepersonene våre bli fulgt av forskere som skal undersøke om de får god nok opplæring og oppfølging av oss. Dette vil ikke ha noe å si for deg som vil teste ut tilbudet, men vi tenkte det var greit å nevne dette likevel.

Ønsker du gratis videosamtaler med en likeperson?

For å gi oss de beste forutsetningene for å matche deg med så riktig likeperson som mulig, ber vi deg om å gi en kort beskrivelse av hva du ønsker å prate om. Obs! Ikke del helseopplysninger eller annen personsensitiv informasjon her.

Ved å fortsette godkjenner du vilkårene for bruk av tjenesten og bekrefter at du har lest personvernerklæringen