Bente stod frem på God Morgen Norge og delte noe om sin historie som alkoholiker.

Forfatter
Mia
Publisert dato

Dette er solskinnshistorier om barn som vokser opp med alkoholikere som jeg blir glad av å høre. Og jeg trenger å høre disse virkelige historiene om at det har gått bra, og at det har vært tøft!

Ta barna på alvor

Det gleder meg masse å se at barna også får sin plass i et slikt intervju. Ikke bare rusmisbrukeren selv, som så mange ganger ellers i samfunnet. At pårørende blir tatt på alvor, og at det er en større åpenhet om at rusproblemer er et familieproblem, er en av de viktigste sakene for oss i BAR, som samfunn og som medmennesker, tenker jeg. Tør vi å se dette, kan hver enkelt av oss bli en liten forskjell som utgjør forskjellen for det enkelte barnet! Det er en sak vi alle har felles, og det er at vi alle har vært barn en gang. Vi vet alle hva som skal til for at vi skal ha en god barndom, og det finnes ikke noe rett og galt i det. Jeg mener, jeg blir fortsatt glad av å få skryt, og det å få bekreftelse for det jeg får til! Bli sett. For den jeg er, OG for det jeg gjør.

Barna er ofte "vaktmestere"

I artikkelen leser vi hvordan Bentes alkoholmisbruk nesten tok livet av henne, min erfaring utifra de utallige "barn av" jeg har møtt, tilsier at dette i stor grad også gjelder for hele familien rundt. I denne spesifikke historien kan vi også lese om hvordan Karianne har støttet eller motivert mammaen sin for å ta imot hjelp. Selv om jeg vet noe om at det er lite barn kan gjøre, for at voksne skal slutte å ruse seg når de blitt avhengige, vil jeg gjerne være med å skrike ut et HURRA! For at Karianne på tross av, prøvde enda en gang. For det er tøft. MEN, det finnes håp selv om det er tøft!

Jeg vil med dette gi en ekstra honnør til Karianne Zachariassen som også her har valgt å stå frem med sin historie, og som vi vet selv arbeider mye for at andre barn og ungdom skal få hjelp i sine liv.

Jeg vil også enda en gang slå et slag for, alle de barn-, unge og voksne jeg har møtt – og som har delt av sine erfaringer – det er en helt uvurdelig gave dere gir til oss andre, hver gang! Tusen takk til alle de tøffe der ute som åpner og deler sine tanker, følelser og sin egen historie hver gang!

BaR - Mia

Du kan lese artikkelen på God Morgen Norge sine nettsider ved å klikke her.