Lina er frivillig gruppeleder: - Et fantastisk tilbud som flere burde få

Forfatter
Mia Tåsåsen
Publisert dato

Lina lever et travelt liv med barn, hunder og fulltidsjobb i Fredrikstad. Likevel er hun frivillig leder for gruppetilbudet vårt i Sarpsborg annenhver uke.

Gruppetilbudet UNG er et tilbud for ungdom av rus i alder 12-18 år, og er ment som en møteplass hvor man kan bli kjent med likesinnede som vet litt om hvordan du har det, og snakke litt om det som er vanskelig.

I Sarpsborg har tilbudet vært stor suksess og årets gruppe hadde nylig en vellykket avslutning på Tusenfryd.

Lina er en av de tre fantastiske frivillige som hittil har ledet gruppa annenhver uke, og for at de skal kunne stå klare for en ny gjeng med deltakere til høsten, trenger vi flere gruppeledere på laget.

- Det beste med å være gruppeleder er at man får bli kjent med så mange barn og ungdom, og det gleder meg å se dem så takknemlig for det vi opplever sammen. Vi har det utrolig fint, sier hun.

Et gruppemøte består vanligvis av et måltid og en aktivitet. Aktiviteten varierer litt fra gang til gang, men først og fremst ligger fokuset på at møtene skal kunne bidra til refleksjon rundt situasjonen og også hva man kan gjøre for å få det bedre.

- Vi begynner og slutter alltid med noe vi kaller barometer. Der forteller vi, ved å rangere det på en skala fra 1 til 10, hvordan humøret er den dagen. Deretter spiser vi noe godt sammen, og så har vi oppgaveløsning eller en aktivitet. Aktiviteten kan for eksempel være at vi spiller spill, og av til er vi ute og gjør helt andre ting. Blant annet har vi besøkt ambulansestasjonen i Sarpsborg, forklarer Lina.

Bilde 1 av 4
Bilde 2 av 4
Bilde 3 av 4
Bilde 4 av 4

- Det handler om å være sammen og ha det moro selv om vi også snakker om alvorlige ting. Alt som skjer i gruppa, blir i gruppa. Vi har også grupperegler som vi lager sammen med ungdommen på første møte.

Hovedfokuset med gruppene er at deltakerne skal kjenne på en normalitet og vite at det sitter andre i samme båt. Tilbudet er åpent for alle barn som pårørende til mennesker som sliter med rus, psykiske lidelser og voldsproblematikk, og dette innebærer også søsken, besteforeldre, tanter/onkler osv.

Gruppa møtes annenhver uke, totalt ca 10 ganger, og består alltid av maks 8 deltakere og minimum 2 ledere. Som leder må man i forkant gjennomgå en skolering, slik at vi i BaR kan bidra til å gi de beste forutsetninger for at barna skal møtes på en god måte.

Når det gjelder spørsmålet om hvorfor Lina meldte seg som gruppeleder, er svaret enkelt.

- Jeg hadde et ønske om å gjøre frivillig arbeid og landet på denne organisasjonen da jeg selv er barn av en rusavhengig. Jeg vet veldig godt hvordan barna har det som pårørende, og dette er et fantastisk tilbud som flere burde få, og som jeg selv skulle ønske jeg hadde da jeg vokste opp, avslutter hun.

Vil du gjøre som Lina og bli gruppeleder?

Påmeldingen til skolering i september er åpen, og vi har stort behov for flere ledere!

Her kan du lese mer om gruppelederrollen og melde deg på.

Kalender

13. - 15. september 2024 Skolering gruppeleder

Skolering for gruppeledere til grupper i Østfold foregår over tre dager i våre lokaler i Nydalen i Oslo. Vi dekker reise og opphold for de som trenger det.

11. - 12. oktober 2024 Skolering chat

Skolering for nye chatverter foregår over to dager i våre lokaler i Nydalen i Oslo. Vi dekker reise og opphold for de som trenger det.