Har du vokst opp i et hjem preget av rus og vært i kontakt med barnevernet?

Forfatter
Mia Tåsåsen
Publisert dato

Er du i aldersgruppen 16-25 år og er, eller har vært, i kontakt med barnevernet fordi du har vokst opp med en omsorgsperson med utfordringer med rus, eller kanskje psykisk sykdom, vold eller kriminalitet?

Ville du likt å treffe flere på samme alder, som har vært i samme situasjon?

Og kunne du tenke deg å dele dine erfaringer med oss, slik at vi alle kan bidra til å bedre barnevernets tilbud for fremtidens barn og unge?

Med støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet ønsker vi å lage et nettverk for unge som sitter med disse erfaringene. Vi vil at det skal være et inkluderende felleskap, og en trygg arena hvor du kan dele erfaringer og meninger med oss og andre i samme situasjon, og vi ønsker å komme i kontakt med deg som har mottatt hjelpetiltak i familien, i fosterhjem og egen bolig.

Vi hører på deg

Gjennom samlinger, både fysisk og digitalt, ønsker vi å prate med deg om det du har vært gjennom. Vi vil gjerne høre om hvordan det har vært å vokse opp i et hjem med utfordringer, om forholdet ditt til barnevernet og alt som følger med, om hva som har fungert og hva du har savnet i perioden. Og hva med deg som er i ettervern? Får du den oppfølgingen du trenger? Føler du deg hørt? Alle erfaringer er velkomne, uavhengig om de er gode eller dårlige.

Vi ønsker å samle så mange deltakere som mulig til dette prosjektet, fra alle kanter i landet, og arrangere treff hvor dere kan få møte hverandre og bli kjent. Kanskje det kan være fint med nye venner som vet hvordan det er å vokse opp som du har gjort?

Du velger selv hva du vil dele og hvem du deler det med. Vi kan stille deg spørsmål eller du kan prate selv, og om du er mest komfortabel uten en hel gruppe i samme rom, er dette også helt greit. Sammen finner vi ut hva som passer best for deg!

Og vi skal selvsagt ikke bare prate når vi møtes. Vi har også lyst til å bare gjøre hyggelige ting sammen, og har derfor store planer om morsomme aktiviteter og masse god mat.

Hvor skal det være?

Vi legger opp til samlinger i flere store byer i Norge, blant annet i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Om du ikke bor akkurat her og trenger å reise for å kunne være med, så fikser vi det! Vi ønsker å inkludere så mange som mulig, og dekker derfor denne utgiften, i tillegg til at vi også tar regningen for mat og drikke, og annet gøy vi finner på.

Hvorfor gjør vi dette?

En stor del av jobben vår handler om det vi kaller medvirkning. Vi benytter oss av kunnskapen vi samler inn fra å være i kontakt med barn og unge i sårbare situasjoner, og viderebringer den til de som sitter på makten til endring. Mange trenger at for eksempel organisasjoner som oss kan være denne stemmen for dem, og dette bruker vi mye av tiden vår på.

Andre ønsker å bruke stemmen sin selv, og vi kan også hjelpe deg med dét. For om du ønsker, kan vi etterhvert lære deg hvordan du kan bruke erfaringene dine til å påvirke beslutningene som tas på tjeneste- og systemnivå.

All erfaring er verdifull

Så, hvis du har erfaring med barnevernet og har mottatt hjelpetiltak i familien, i fosterhjem og egen bolig, fordi en eller flere av dine omsorgspersoner har slitt med rusavhengighet, psykisk sykdom, eller det har vært andre forhold hjemme som har gjort at det har vært vanskelig for den voksne å ta vare på deg, ta kontakt med oss!

Vi trenger også at du er mellom 16 og 25 år.

Jo flere vi har med på laget, jo bedre er det, og alle typer historier er velkomne!

Har du flere spørsmål?

Du kan ta direkte kontakt med vår rådgiver Andrea, på andrea@barnavrus.no.

Eller kanskje du umiddelbart føler at dette er noe for deg? Ved å fylle ut skjemaet under her, kan du melde interesse og så kontakter Andrea deg med mer informasjon!

Ungt nettverk barnevern

Hvordan vil du at vi kontakter deg?

Ved å fortsette godkjenner du vilkårene for bruk av tjenesten og bekrefter at du har lest personvernerklæringen