Trenger du å snakke med en som har opplevd noe av det samme som deg?

Vi vet at det hjelper å prate med noen som virkelig forstår deg. Menneskene du får snakke med har alle til felles at de selv har erfart hvordan det er å vokse opp med rus.

Videosamtale

Etter mange års erfaring vet vi at det hjelper å snakke med noen som virkelig forstår hvordan du har det, fordi de har opplevd noe av det samme som deg selv.

Derfor tilbyr vi videosamtaler hvor du får en fast samtalepartner uten at det koster deg en eneste krone. Du får inntil fem samtaler, som foregår over en avtalt periode. Sammen kommer dere fram til noen konkrete datoer og tidspunkter som passer for dere begge.

Det eneste vi krever fra deg er at:

  • Du er over 18 år.
  • Du har tilgang til enten en datamaskin, et nettbrett, en mobil eller noe annet som har både kamera og mikrofon.
  • Du har et ønske om å dele egne erfaringer i møte med vår likeperson.

I motsetning til på chatten vår, så er du altså ikke anonym hvis du velger å benytte deg av dette tilbudet. Likevel er det viktig for oss å få fram at det kun er deg og personen du prater med som får vite hva du deler, og personen du deler det med har sannsynligvis opplevd en del av de samme tingene som deg selv.

Personen du får snakke med hos oss er en likeperson. En likeperson er ikke en fagperson, men de har selv erfaringer når det kommer til å vokse opp med noen av de samme utfordringene som deg selv. Likepersonene hos oss har også skrevet under på en taushetserklæring, i tillegg til at de har fått opplæring i det å være en likeperson.

For å gjøre rammene for samtalen så trygge som mulig, bruker vi forresten samme program med sikker innlogging som både psykologer og en rekke andre helsetjenester.

Vi vil også påpeke at dette ikke er et behandlingstilbud, og at likepersonene du får snakke med er frivillige som stiller opp på sin egen fritid.

Ønsker du gratis videosamtaler med en likeperson?

For å gi oss de beste forutsetningene for å matche deg med så riktig likeperson som mulig, ber vi deg om å gi en kort beskrivelse av hva du ønsker å prate om. Obs! Ikke del helseopplysninger eller annen personsensitiv informasjon her.

Ved å fortsette godkjenner du vilkårene for bruk av tjenesten og bekrefter at du har lest personvernerklæringen