Blogg: Barndommens brune og grønne flasker…

Vi har fått tillatelse til å dele dette innlegget i sin helhet. Det ble opprinnelig skrevet for og publisert på «bloggkollektivet» Revehiet. Forfatteren, som ønsker å være anonym, har selv tipset oss og gitt oss tillatelse til å dele dette og fremtidige innlegg.

Under Psoudonymet Asfaltrose vil en modig dame fortelle om barndommen sin med alkohol, vold og usikkerhet. Her er første artikkel i serien av barndomsminner;

Jeg krøller meg sammen under dyna, legger meg inntil lillebror, og roer han ned. «Det blir snart rolig, det vil bli over snart, de drar snart..» han gråter stille, og klamrer seg fast i meg… Countrymusikken pulserer og bølger i leiligheten, og jeg hører lydene av voksne stemmer som feststemt synger med. Det er fredag, mamma har besøk, og de grønne og brune store flaskene er på bordet. De onde øynene hennes er der igjen, og jeg er redd.. Jeg er 9 år, lillebror er 7, og selv om det ble bedre etter at pappa dro, er det skumle dager her igjen.. Pulsen dundrer, magen er redd, og jeg må tisse, men tør ikke gå ut av rommet… Hva hvis mennene går opp og ser meg? Hva hvis mamma kommer opp og ser meg? Mamma er den snilleste når flaskene er borte, hun har snille øyne, og myke klemmer da. Lukter godt, føles godt, og er stor og trygg da.. men nå er de slemme øynene der, og hun snakker rart.. Da er de slemme mennene der igjen, de som kjøper godteri til oss, som hjelper mamma, og prater høyt.. De fleste mennene er snille, men noen av de er slemme mot mamma. De slår henne, er sint, og skremmer oss. Jeg må passe på lillebror nå så han sovner og jeg kan rydde og dra teppet over mamma.. Lillebror er rolig nå, og jeg kjenner at den lille kroppen hans ligger så tett inntil min som det går. Han vil ikke slippe meg, så jeg må nok vente litt til, før jeg kan sjekke om mamma har det bra. Jeg må rydde når mamma har sovnet i sofaen, for ellers henter barnevernet oss og det er jeg redd for. Om vi blir hentet av dem, blir mamma lei seg og kan dø. Det er jeg sikker på.

Innlegget er publisert på barnavrus.no helt uredigert. Den opprinnelige publikasjonen finner du her.